3. tra 2012.

ULJE ĆUREKOTA-CRNOG KIMA-NIGELLA SATIVA U PATENTIMA




Ćurekot-crni kim-nigella sativa, biljka od koje se ulje dobija, tradicionalno se koristi za očuvanje i unapređenje zdravlja kao i pomoć u liječenju velikog broja bolesti. Kliničke studije su pokazale da je ćurekot-crni kim-nigella sativa izuzetna medicinska biljka koja sadrži više od 120 terapeutskih komponenti, efikasnih u liječenju mnogih zdravstvenih problema.
Ulje ćurekota-crnog kima se dobija mehaničkim presovanjem sjemena ove biljke. To je hladno cijeđeno ulje bez ikakvih aditiva i konzervanasa koji bi narušili njegovu nutritivnu i terapeutsku vrijednost. Sadrži nezasićene masne kiseline u visokom procentu od kojih su najznačajnije omega – 6 i omega – 3 masne kiseline, 15 aminokiselina od čega i 9 esencijalnih koje se ne mogu sintetisati u našem organizmu, vitamine A, E, B kompleksa, C, beta karoten, selen, kalcijum, gvožđe, natrijum, kalijum…
Jedna od najznačajnijih terapeutskih komponenti ćurekota- crnog kima je i timokinon. On je karakterističan za ćurekot-nigellu sativu i daje joj jedno od najznačajnijih svojstava – antikancerogeni potencijal.
U Laboratoriji za istraživanje raka, Ostrvo Hilton Hed, Južna Karolina, SAD, dokazano je da Nigella sativa ( ulje crnog kima-ćurekota ) ima ogroman uspjeh u terapiji tumora kao i ublažavanju sporednih negativnih efekata hemoterapije. Utvrdili su da povećava stopu rasta koštane srži, na taj način jačajući imuni sistem, i u visokom procentu inhibira tumorski rast. Izvještaj navodi da će zdrav imuni sistem otkriti i uništiti ćelije raka pre nego što rak ugrozi pacijenta i zaključeno je da je Nigella sativa ( crni kim-čurekot ) idealan kandidat za upotrebu u prevenciji raka i da ima izuzetan potencijal za kliničku upotrebu.
Rađena su  i mnoga druga klinička istraživanja koja su pokazala antitumorski potencijal crnog kima-ćurekta kod karcinoma pankreasa (Traditional herbal medicine kills pancreatic cancer cells, researchers report http://www.physorg.com/news130410814.html ), folikularnog limfoma(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2805680/?tool=pmcentrez ), raka pluća(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2805680/?tool=pmcentrez ), multiplog mijeloma (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2805680/?tool=pmcentrez ),nekih tumora mozga (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2805680/?tool=pmcentrez  ), raka dojke (http://www.blackseedherb.com/cgi-bin/category.cgi?category=blackseed_reports#c )…
Nigella sativa ima odobrenje za nekoliko patenata od strane FDA (Federalne agencije za hranu i lijekove) u Americi i Velikoj Britaniji za liječenje :
  • Inhibicije rasta ćelija raka  (US 5,653,981)
  • Jačanje i unapređenje imunog sistema  (US 5,482,711)
  • Virusne infekcije  (US 6,841,174)
  • Psorijaza  (US 6,531,164)
  • Dijabetes  (US 6,042,834)
  • Astma  (UK - EP1709995)

  • KUPITE ULJE ĆUREKOTA NIGELLUS!!!